Copiam Group introduceert integrale samenwerkingsvormen met staal en beton onder één dak
16.04.2019

Copiam Group, leverancier van industriële halffabricaten en bouwdelen van staal, beton of combinaties hiervan, presenteert tijdens Building Holland haar visie op een nieuwe manier van samenwerken in de bouwketen. De kansen van een hechtere samenwerking tussen verschillende expertisegebieden in de bouw worden al jaren besproken. Op het vlak van toelevering voegt Copiam Group nu de daad bij het woord. Staal en beton zijn letterlijk onder één dak gebracht in haar 30.000 m2 metende productielocatie in Zutphen. Op basis van de Copiam Group merken Reesink Staal, Slimline en KanaalBreedPlaat kunnen klanten naar behoefte bewerkt staal en betonnen bouwdelen combineren met een uitgebreid dienstenpakket. Dat resulteert in onder meer efficiëntere processen, betere afstemming tussen bouwdelen, minder transportbewegingen en kortere doorlooptijden. Wat begint met een productlevering kan zo op termijn uitgroeien tot een integrale samenwerking. Een gedachte die bijvoorbeeld Plusleven, ontwikkelaar van innovatieve duurzame flexibele modulaire woonconcepten, aanspreekt. Roy Venekamp, transitiemanager en een van de partners van Plusleven: “Met Copiam Group hebben we een strategische partner gevonden die proactief meedenkt en als verlengstuk van onze eigen organisatie opereert. De duurzame en integrale constructieve vloersystemen van Slimline en KanaalBreedPlaat die een droog, prefab bouwproces faciliteren en de integrale benadering van staalskeletstructuren waren voor ons de basis om in gesprek te gaan. Inmiddels organiseert Copiam Group ook de inkoop en voorraad van de industriële bouwdelen van Plusleven die ze niet zelf produceren. Dat scheelt ons veel tijd en organisatie.” Tijdens Building Holland, van 9 tot 11 april in de RAI Amsterdam, werd de samenwerking nader toegelicht.

Hans Hilbrands, algemeen directeur van Copiam Group, legt de basis voor het ontstaan van de onderneming uit: “Het combineren van de historisch vaak gescheiden werelden van ‘staal’ en ‘beton’ is tekenend voor het doel van Copiam Group: het samen met onze klanten creëren van structurele synergie. Met integrale producten leggen we de basis voor een lager grondstof- en energieverbruik, minder transportbewegingen en efficiënte processen. Maar met name ook met aanvullende diensten, die maken dat onze rol naar wens kan variëren van basis staallengteleverancier tot partner waar eigen producten en inkoopdelen voor levering samenkomen in één voorraad.”

Om het principe van de Copiam Group uit te leggen pakt hij een overzicht van de zogenaamde Bouwstenen. “Ieder product begint bij lengtes staal in allerlei vormen, zoals balk-, koker- en buisstaal; dat zijn voor veel klanten, mede door de hoge kwaliteit, onze grote voorraad en daarmee korte levertijden, interessante producten.” Het volgende deel van het schema toont een groot aantal bewerkingsmogelijkheden, waaronder zagen, boren, ponsen, togen, stralen en meniën.

Hilbrands wijst op een specifieke bewerking: ”Zoals je ziet behoort ook het toevoegen van beton tot de bewerkingsmogelijkheden; dat is een bijzonderheid in één en dezelfde productielocatie.”

Een goed voorbeeld van de basis in staal, staalbewerkingen en toevoeging van beton is het Slimline constructief vloersysteem. De prefab vloerelementen bestaan uit IPE-liggers met daarin sparingen voor gebouwinstallaties die met de onderflens worden ingestort in een betonnen plafondplaat. Het laatste blok Bouwstenen bestaat uit uiteenlopende diensten, zoals voorraad & beheer, digitale machineaansturing, sourcing van inkoopdelen en transport. “We kunnen zo samen de gewenste samenwerking met de maximale toegevoegde waarde voor de klant vormgeven”, aldus Hilbrands.

Het partnership met Plusleven is op precies die manier tot stand gekomen. In eerste instantie was Plusleven op zoek naar hybride integrale stalen skeletstructuren en een duurzame vloeroplossing. De holle vloersystemen van Copiam Group, Slimline en KanaalBreedPlaat, reduceren het grondstofverbruik en de bouwtijd met prefab bouwdelen. Daarnaast bieden ze opties voor energiezuinige klimaatbeheersing met plafondkoeling en vloerverwarming en het industrieel integreren van integrale infrastructuur voor installaties. Tijdens de verschillende besprekingen over vloersystemen kwam de wens van Plusleven voor een integrale strategische bouwdeelpartner die meer doet dan alleen het eigen product leveren ter tafel. Roy Venekamp van Plusleven legt uit: “Dankzij deze samenwerking kunnen wij ons volledig richten op het advies, regie en directievoering van onze projecten. We weten dat het overzicht en de coördinatie van de productie, bestelling en levering van verschillende integrale bouwdelen in goede handen is bij Copiam Group.”

“Wat ons betreft is dit een vorm van integrale strategische samenwerking die de basis kan zijn voor de bouwketen van de toekomst. We zien er naar uit om de komende projecten samen met de andere Plusleven partners te realiseren!” besluiten Hilbrands en Venekamp samen. Hebt u interesse om nader kennis te maken? Neem dan contact op per per telefoon (0575-599 601) of e-mail (info@copiam.group).