Update marktsituatie
10.12.2020

Eerder deze week informeerden wij u over stijgende prijzen voor diverse productcategorieën. Omdat de ontwikkelingen in de markt zich momenteel in rap tempo opvolgen delen we graag een update over de huidige situatie.

Beschikbare voorraden van producten, basismaterialen en grondstoffen zijn zeer beperkt en slinken snel, wat een directe invloed heeft op het prijsniveau. Daarnaast levert de hoge ertsprijs, een stijgende schrootprijs en een grote toename in vraag vanuit specifieke industrieën een bijdrage. De meeste leveranciers hebben voor de Kerst geen walsingen meer beschikbaar en wegens volgeboekte importquota is het betrekken van producten van buiten Europa voorlopig niet mogelijk. Het bovenstaande is van invloed op een flink deel van ons assortiment, en met name op balkstaal, staafstaal, buizen, kokers en plaatstaal.

De voor u merkbare gevolgen zijn tweeledig: levertijden lopen op en prijzen stijgen snel. Ons beste advies op dit moment is om zo ver mogelijk (maar minimaal een week) vooruit uw bestelling te plaatsen. Door samen 'voor te denken' biedt u ons de beste kans om u naar wens te kunnen blijven bedienen. Zoals altijd doen wij vervolgens onze uiterste best om in uw vraag te voorzien.

Hebt u vragen over het bovenstaande? Onze afdeling verkoop helpt u graag verder. Bel 0575-599 601, mail naar verkoop@reesinkstaal.nl of gebruik ons contactformulier.