PRIJSVERHOGING PER 3 MEI
29.04.2021

Afgelopen januari schreven we u over de ongekende omstandigheden op de staalmarkt als gevolg van een wereldwijde scheefgroei tussen vraag en aanbod. Helaas moeten we vaststellen dat de situatie nog geen verbetering laat zien - maar eerder een verdere verslechtering.

De levertijden lopen nog altijd op, waardoor de schaarste in producten verder toeneemt. Ook wij krijgen steeds vaker te maken met tekorten in producten die we normaal direct uit voorraad kunnen leveren. We stellen alles in het werk om die tekorten aan te vullen, maar verwachten dat dat in een aantal gevallen niet op korte termijn zal lukken. Waar we hoopten dat deze situatie rond de zomer zou keren, verwachten we nu niet eerder dan eind 2021 een minder overspannen markt.

De schrootprijs blijft extreem hoog, en alle fabrieken zitten voor de komende periode volledig vol met orders. Als gevolg van de ons gecommuniceerde prijsverhogingen zijn we genoodzaakt onze verkoopprijzen in de volgende productcategorieën per 3 mei 2021 als volgt te wijzigen:
  • Balkstaal +€ 20,= per ton
  • Staafstaal +€ 30,= per ton
  • Kokers & Buizen +15%
  • Plaatstaal +€ 30,= per ton
Op dit moment houden we rekening met een verder oplopende prjis in de komende maanden, omdat we op korte termijn geen positieve veranderingen in de onderliggende oorzaken voorzien. Wij zullen proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen.

Het beste advies dat we kunnen geven is om zo ver mogelijk vooruit te kijken in uw planning en in uw aanbiedingen rekening te houden met de verwachte prijstrend. Ons team staat klaar om met u mee te denken en de mogelijkheden te bespreken. We zijn bereikbaar per telefoon (0575-599 601), of stuur een bericht naar verkoop@reesinkstaal.nl. U kunt natuurlijk ook ons contactformulier gebruiken.

Indien u zich hebt ingeschreven voor onze automatische prijslijstupdates ontvangt u in de loop van komende week de nieuwe prijslijst in het door u geselecteerde bestandsformaat.