Update marktsituatie
20.01.2022

Eerder informeerden wij u over de uitzonderlijke situatie op de staalmarkt. Omdat we u graag op de hoogte willen houden sturen we u hierbij een update over de meest recente ontwikkelingen.

Afgelopen december werden we verrast door een significante prijsverhoging vanuit de fabrieken. Als gevolg van de escalerende energieprijzen stijgen de productiekosten snel. Die kosten worden doorberekend in de afgifteprijzen, waardoor die in december weer op het niveau van augustus 2021 waren.

De verwachting is dat de afgifteprijzen van zowel balk- en stafstaal in februari opnieuw zullen worden verhoogd. Als handelaar zijn we genoodzaakt de prijsverhogingen van onze leveranciers te verwerken in onze verkoopprijzen. Voor balkstaal voorzien we een prijsverhoging van rond de € 100,= per ton. Voor stafstaal zal de verhoging naar verwachting iets minder groot, maar nog steeds substantieel zijn.

We adviseren u om in uw aanbiedingen en bestelmomenten rekening te houden met het bovenstaande. Als gevolg van de huidige marktomstandigheden hebben we de geldigheidsduur van onze prijsopgaves moeten terugbrengen naar 24 uur. Dat neemt niet weg dat we graag met u meedenken over de best passende mogelijkheden in uw situatie.

We volgen de ontwikkelingen op de voet en houden u zo goed mogelijk op de hoogte. Neem gerust contact met ons op, via het contactformulier, per mail of via telefoonnummer 0575-599 601, voor de laatste informatie over onze voorraad en actuele prijzen.

Met vriendelijke groet,
Team Verkoop